Dit is Refaja

Een zorgboerderij op een prachtige locatie in Drenthe. Waar ruimte is voor iedereen die voor korte of langere tijd zorg nodig heeft. Al meer dan twintig jaar zetten we ons in om een veilige plek te bieden, waar iedereen zijn of haar mogelijkheden kan ontwikkelen, waar niets moet, maar alles met groot enthousiasme wordt gedaan. Wij werken vanuit een christelijke levensvisie.

Dagbesteding

Refaja wil een plek zijn waar jij tot je recht komt. Waar je het werk of de activiteiten doet waar je voldoening uit haalt. Samen zorgen we voor de dieren en het land, samen geven we vorm en kleur aan de boerderij.

Op de boerderij bieden wij allerlei activiteiten. Hierdoor kun je het werk doen dat bij jouw talenten en interesses past. Het is ons doel om iedereen voor zover dat mogelijk is een stukje verantwoordelijkheid te geven over een deel van de boerderij. Zo kun je groeien in verantwoordelijkheid en intensief bezig zijn met een stukje van het werk waar jij enthousiast voor bent. Zo voel je je betrokken bij alles wat er op de boerderij gebeurt.

Onze boerderij is van maandag tot en met vrijdag geopend voor dagbesteding. 

Kinder/Jeugdopvang

Refaja wil jou een plek geven waar je helemaal jezelf kunt zijn. Waar je de ruimte hebt om je creativiteit te laten zien, waar de ruimte is om je op allerlei manieren buiten te vermaken en waar je de ruimte deelt met andere kinderen of jongeren en de dieren en het groen van Refaja.

Op de boerderij bieden wij je allerlei activiteiten. Buiten hebben we een grote skelterbaan, voetbalveldjes, trampolines, speeltoestellen en natuurlijk al die verschillende dieren die je op de boerderij tegen komt. Binnen hebben we een aantal ruimtes waar we bakken, knutselen, zo af en toe tv kijken of gamen of gewoon lekker even hangen bij de houtkachel. 

Wonen

Natuurlijk woon je het liefst thuis. Maar soms kan dat niet, of is het beter om tijdelijk ergens anders te wonen. Bij Refaja bieden wij je de rust en het ritme van een veilig thuis. In ons gezellige woonhuis vlak naast de boerderij word je begeleid door een vast, klein team van begeleiders.

Bij Refaja willen we je de hulp en begeleiding bieden, waarmee  je straks weer verder kunt. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat voor ons voorop. Wij doen er alles aan om je een plek te geven waar  je je thuis kunt voelen, waar je je kan uiten en jezelf kunt zijn.