Wonen

Zorgboerderij Refaja is een fijne plek om te wonen. In ons woonhuis willen wij kinderen en jongeren die niet meer thuis kunnen wonen een veilige, vertrouwde omgeving bieden.

Op onze boerderij kun je wonen in een huiselijke sfeer, met een klein aantal vaste begeleiders. Wij bieden je het ritme, de rust en de aandacht van een stabiele en gezonde thuissituatie. Wij doen er alles aan om je een plek te geven waar je je thuis kunt voelen, je kunt uiten en jezelf kunt zijn. Bij Refaja staat je persoonlijke ontwikkeling voorop.

Natuurlijk woon je het liefst thuis. Maar soms kan dat niet, of is het beter om tijdelijk ergens anders te wonen. Bij Refaja bieden wij je de rust en het ritme van een veilig thuis. In ons gezellige woonhuis vlak naast de boerderij word je begeleid door een vast, klein team van begeleiders. Om je ze goed mogelijk te begeleiden en te ondersteunen werken wij met een individueel plan, waarin je doelen, wensen en behoeften omschreven worden.

Bij Refaja willen we je de hulp en begeleiding bieden, waarmee  je straks weer verder kunt. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat voor ons voorop. Wij doen er alles aan om je een plek te geven waar  je je thuis kunt voelen, waar je je kan uiten en jezelf kunt zijn. De vraag naar ondersteuning kan verschillen. Daarom kijkt Refaja samen met de ouders of andere verantwoordelijken naar welke oplossing het beste aansluit bij de situatie zoals die zich voordoet.

Een goede samenwerking tussen de begeleiding en je ouders vinden wij erg belangrijk. Waar dat mogelijk is streven wij naar een situatie waarin het kind weer bij de ouders kan wonen. Indien nodig werken wij samen met hulpverleners, therapeuten of andere professionals, waarbij het ons streven is om dit in overleg met je ouders te doen.

Ons woonhuis is heerlijk ruim, met een grote woonkeuken, een open leefruimte en voldoende ruime slaapkamers. Het huis ligt prachtig naast de boerderij en heeft een eigen, besloten tuin. Zo is er binnen en buiten ruimte om jezelf te vermaken en je te uiten.

Ons huis beschikt over zes kamers, waar je tijdelijk of voor een langere periode kunnen verblijven.